عضو جامعه مدرسین : عده‌ای در کشو از آقای روحانی خوش‌شان نمی‌آید

روزنامه امید ایرانیان در گفت وگو با آیت الله غروی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نوشت:

صبا شعردوست| این روزها اظهارنظرهای ضدونقیض زیادی شنیده می‌شود، اظهارنظرهایی که بعضا جامعه را به سمت دو قطبی شدن هدایت می‌کند. حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمحمد غروی، عضو هیات رییسه جامعه مدرسین نیز معتقد است که برخی جامعه را به این سمت هدایت می‌کنند که تبعات زیادی هم دارد. او معتقد است که برخی برداشت‌ها و تفسیرهای خودشان را از صحبت‌های رهبری دارند و بعضا حتی از تذکرهایی که رهبر انقلاب می‌دهد، به نفع اهداف خود سوءاستفاده می‌کنند و برای سرزنش کردن دولت، از این تذکرها استفاده می‌کنند. مشروح گفت‌وگو این عضو هیات رییسه جامعه مدرسین در پی می‌آید.

آقای غروی، بعضا برخی از صحبت‌های رهبری برداشت‌ها و تفسیرهایی را دارند که موجبات دو قطبی شدن جامعه را فراهم می‌کند. می‌شود کمی درباره این فضای دو قطبی که برخی به‌وجود می‌آورند، توضیحاتی بدهید.

اولا صحبت‌های رهبری و فرمایشات ایشان ابهام ندارد و کاملا روشن است. نکته دوم اینکه در بسیاری از موارد صحبت‌های ایشان نقش پیشگیری‌کننده را دارد. یعنی زمانی در مواردی احساس می‌کنند که آسیب‌هایی ما را تهدید می‌کند، ازاین‌رو با تذکرها و صحبت‌های‌شان مسوولان را متوجه آسیب‌ها می‌کنند که پیشگیری انجام گیرد یا اینکه سیاست‌هایی کلی برای نظام ترسیم می‌کنند که کشور باید در آن چارچوب حرکت کند. ازاین‌رو دیگران باید جایگاه فرمایش ایشان را مورد توجه قرار دهند. اما در این میان برخی تفسیرهای من‌درآوردی ارایه می‌کنند و تفسیر و برداشت خود را به کار می‌گیرند. حتی گاهی ایشان نکاتی را به مسوولان گوشزد می‌کنند ولی به این معنا نیست که هر کسی این نکات را پیگیرد و به رخ بکشد. درست مثل پدری که لازم است به فرزند بزرگش تذکر دهد. این تذکر نباید این‌طور تعبیر شود که عده‌ای فرزند بزرگ را سرزنش کنند. متاسفانه برخی‌ها گاهی از صحبت‌های رهبری عقب می‌افتند و برخی هم می‌خواهند جلو بیافتند به‌طوری که می‌گویند؛ چیزهایی مدنظر ایشان است که نمی‌گویند و ما باید آنها را پیگیری یا در مواردی برخورد کنیم.

اما به نظرم باید بیش از همه‌چیز به حفظ وحدت فکر کنیم. وحدت بین تمام کسانی که خواهان تمامیت ارضی کشور هستند، قانون اساسی و ولایت فقیه را قبول دارند. بنابراین در این شرایط همه باید دست به دست هم دهند تا کارها پیش رود. این‌طور نباشد که همه در مقابل یکدیگر بایستند و برای اینکه دیگری را از صحنه خارج کنند، تلاش کنند.

راهکار شما برای اینگه این فضای دو قطبی از بین برود، چیست؟

باید هر کسی در هر جایگاهی سعی کند که باتوجه به شرایطی که کشور دارد به دولت کمک کند. مشخص است که دولت زحمت می‌کشد و شرایطی را به‌وجود آورده است که افرادی برای کشور کار کنند اما اگر ما همواره بخواهیم مچ‌گیری و دولت، مسوولان یا قوا را تضعیف کنیم، نه مورد نظر رهبری و نه اینکه خدا راضی است و عقلایی هم نیست. الان در دنیا هم در منطقه و هم فرای منطقه مشکلات زیادی وجود دارد و ما نباید خودمان را درگیر کنیم. دعوا بر سر اینکه یکدیگر را از صحنه خارج کنیم، فقط نتیجه‌اش این است که نیروی طرفین کاهش پیدا می‌کند و توان نیروهای داخلی به هرز می‌رود. در نتیجه این فضا نیز فرصت برای کسانی فراهم می‌شود که به قانون اساسی و رهبری پایبندی ندارند. بنابراین ما در این شرایط باید دلسوز کشور باشیم.

 

یکی از تبعات دو قطبی شدن را شما کاهش توان نیروی داخلی عنوان کردید. فکر می‌کنید که چه تبعات دیگری دارد؟

همان‌طور که گفتم این زمینه فراهم می‌شود که نیروهای غیرخودی راه برایشان فراهم شود و از این شرایط استفاده کنند. از طرف دیگر پیامدهای بین‌المللی هم دارد که یکی این است که بیگانگان از این موضوع استفاده می‌کنند تا ایران را تحت فشار بگذارند. بنابراین باید همدل باشیم تا زمینه سوءاستفاده فراهم نشود. از طرف دیگر نیز این شرایط در داخل کشور عده‌ای را ناامید می‌کند و از سوی دیگر عده‌ای که نباید امیدوار باشند را امیدوار می‌کند. بنابراین باز هم تاکید می‌کنم که باید وحدت را در داخل بیشتر تقویت کرد.

درباره تقویت و کمک به دولت هم سخن گفتید. فکر می‌کنید مجلس آینده چه کمکی به دولت می‌تواند بکند؟

تا پایان دولت یازدهم، زمان زیادی باقی نمانده است، مجلس فعلی موظف است که تا پایان کارش امور مجلس را به درستی انجام دهد و بقیه امور را به مجلس بعدی واگذار کند. مجلس آینده نیز باید بر دولت نظارت داشته باشد و کمک کار دولت باشد.

در این راستا نیز باید لوایح و طرح‌های را به خوبی پیگیری کند، به‌گونه‌ای که مجموعه مقننه و مجریه بتوانند کارشان را به‌درستی و با تسهیل انجام دهند. البته نظارت و تذکرات باید سر جای خودش بماند اما تمام همّ ما باید این باشد که به دولت کمک کنیم و فکر می‌کنم که مجلس آینده نیز در این مسیر حرگت گند.

سوال آخر اینکه برخی در پی این هستند که دولت حسن روحانی را یک دوره‌ای عنوان کنند، این در حالی است که طبق سنت دیرینه همیشه ریاست‌جمهوری در ایران دو دوره‌ای بوده است.

باید بدانیم که همه دولت‌ها یک جریان هستند. وقتی هم دولتی سر کار می‌آید، فرصتی ایجاد می‌شود که در چهار سال دوم، کارهایشان را تکمیل کنند. این دولت هم همین‌طور است. فضاسازی هم همیشه بوده و همچنان هم وجود دارد. به اعتقاد من مردم هم درک می‌کنند که دولت یازدهم موفقیت بسیاری داشته و دارد. در واقع دولت نقطه‌های قوت بالایی داشته است. نکته دیگر اینکه بدون اینکه دولت احساس یأس داشته باشد و بدون اینکه مشکلات را به جامعه منتقل کند، همواره تلاش کرده است. بنابراین نباید این دولت را تضعیف کنیم و این خلاف انصاف است و مردم هم این را می‌فهمند. مردم درک می‌کنند که دولت روحانی قوی و دولتی است که عقلانی عمل می‌کند. از طرفی هم در کشور و هم در سطح بین‌الملل این فضاها طبیعی است و مصارف انتخاباتی دارد. عده‌ای در کشور هستند که از آقای روحانی خوش‌شان نمی‌آید در نتیجه مردم عملکرد دولت‌ها را می‌بینند و پاسخ نهایی را در انتخابات می‌دهند.

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید