پیشنهاد بنیانگذار ایسنا به رییس قوه قضاییه: آقای رییسی،بانی مناطق آزادانسانی‌ومذهبی شوید

دکتر ابوالفضل فاتح (بنیانگذار خبرگزاری دانشجویان ایران-ایسنا) در نامه‌ای به مناسبت میلاد امام رضا (ع) به رییس قوه قضاییه که با رویکرد تحول به این قوه آمده است، پیشنهاد کرد بانی مناطق آزاد انسانی و مذهبی شود.

به گزارش امیدنامه ، متن این نامه در پی می‌آید:
بسمه تعالی
حضور ارجمند آیت الله سید ابراهیم رئیسی
ریاست محترم قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران
با سلام و تقدیم ادب و احترام
همانگونه که مستحضرید همه ساله گروه کثیری از ایرانیان دور از وطن برای دیدار با بستگان درجه اول خود، به کشورهای همسایه سفر می‌کنند. تصور بفرمایید خانواده‌ای برای دیدار پدر و مادر سالخورده خود از کشوری دوردست به امارات یا ترکیه و یا عراق سفر می‌کند و آن پدر و مادر نیز باید رنج سفر به خارج از کشور را بر خود هموار نمایند تا با صرف هزینه‌های بسیار و تحمل حواشی این گونه سفرها، تنها به مدت چند روز امکان دیدار فرزندانشان فراهم شود. بعضا دشواری این سفر برای پدران و مادران کهنسال و ایرانیان دوردست چنان زیاد است که اساسا قید سفر و دیدار عزیزان خود را می‌زنند و داغ این دیدار برای همیشه بر دلشان می‌ماند. به همین ترتیب هزاران هزار ایرانی مهاجر دیگر نیز، در چنبره‌ی بی اعتمادی و نگاه منفی داخلی و همچنین حواشی که بعضا به هنگام بازگشت آنها از ایران پدید آمده است، دچار دودلی و تردید برای سفر به میهن شده‌اند. وقت آن است تا تدبیری اندیشیده شود.
پیشنهاد اعلام مناطق آزاد انسانی و مذهبی، رویکردی راهبردی است که در بستر آن، ایرانیانی که به هر دلیل در شرایط فعلی، امکان سفر به همه‌ی ایران را ندارند با سفر به این مناطق، امکان زیارت و رفت و آمد آزاد به میهن را داشته باشند.
این اقدام نه تنها یک اقدام اخلاقی و انسانی و وطن دوستانه است، بلکه با تغییرات گفتمانی، موجب تصحیح متقابل برداشت های فی مابین مهاجران و دولت و همچنین نگاه مهاجران به شرایط ایران خواهد شد و با اعتماد سازی امکان بازگشت سرمایه معنوی و مادی ایرانیان مهاجر را تسهیل خواهد کرد.
بسیاری از کشورها، هر مهاجر را یک فرصت انگاشته و برای بازگشت مهاجران و افزودن سرمایه‌های معنوی و مادی آنان به سرمایه وطن، سیاست‌های تشویقی برجسته ای را در نظر می‌گیرند. اما متاسفانه بسیاری از سیاست‌ها یا گفتمان سیاست گذاران کشورمان از گذشته تا حال، گویا هر مهاجر یک تهدید تلقی می‌شود. اکثریت بسیار بالای ایرانیان مهاجر به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنند و تلاش دارند نماینده شایسته‌ای برای فرهنگ و ملیت خود باشند، لکن همین ایرانیان خود را چندان مورد حمایت حقوقی کشورشان نمی‌بینند و از بخشی از تریبون های رسمی کشور نیز مکررا گفتمان و نگاه منفی نسبت به مهاجران پمپاژ می‌شود، گویی آنان بخشی از ملت شمرده نمی‌شوند. غمگنانه باید گفت، این شرایط و احساس منفی از آنان، مجموعه‌ای از بی پناه ترین مهاجران جهان را ساخته است و تحت تاثیر همین سیاست‌ها و تقلیل ارتباط مهاجران با کشور، مهاجران ایرانی در پایین‌ترین ردیف‌های انتقال علم و سرمایه به کشور عزیزمان قرار گرفته‌اند که از این جهت حتی با وضعیت مهاجران کشورهایی نظیر عراق، افغانستان و لبنان هم قابل مقایسه نیست.
از آنجا که حضرتعالی به عنوان رییس قوه قضاییه، تمایل خود را به تحول و دریافت پیشنهاد برای تصحیح برخی از روندهای حقوقی و قضایی ابراز و همچنین خود سالها تولیت آستان مقدس امام علی ابن موسی الرضا علیه السلام را بر عهده داشته‌اید، به نظر می‌رسد هم در حمایت حقوقی از مهاجران ایرانی در خارج از کشور، هم در رفع موانع سخت گیرانه و زدودن بدبینی گسترده نسبت به مهاجران در داخل و اعمال سیاست‌ها تشویقی و تضمین آن و نهایتا اعلام چند شهر بزرگ به ویژه مشهد مقدس به عنوان منطقه‌ی آزاد انسانی و مذهبی، در کنار همکاری سایر نهادهای ذیربط از جمله دولت و مجلس محترم، به سهم خود بتوانید آغازگر یک تحول مثبت و بن بست شکن در این خصوص باشید و در دوران مسوولیت خود، گامی خداپسندانه و ماندگار برای ایران و ایرانیان دور از وطن بردارید.
«تشکیل منطقه آزاد انسانی و حریم امن مذهبی، بدین معناست که هر ایرانی -فارغ از گذشته‌اش- بتواند این ضمانت را داشته باشد تا در همه‌ی ایام سال حداقل در مشهد الرضا که حرم امام علی ابن موسی الرضا (ع) است و یا در ایام نوروز و مناسبت‌های مهم دیگر، دیدارش از وطن و آشنایانش را تازه کند، بدون آنکه نگران تبعات احتمالی باشد». البته روشن است که حساب معدود کسانی که به حکم دادگاه عادله، ترور یا جنایت یا اختلاس از بیت المال مرتکب شده اند، جداست.
ایجاد منطقه‌ی آزاد انسانی و مذهبی، اقدامی بدیع و انسانی، موجب ترمیم ارتباط میلیون‌ها ایرانی با سرزمین آباء و اجدادی و با آثاری عمیقا مثبت بر روابط دولت- ملت خواهد بود. ایرانی هر جا که باشد ایرانی است و نباید اجازه داد عده‌ای با تنگ نظری و یا تقسیم بندی‌های غلط و شکاف آفرین که سوابق طولانی نیز دارد، ایرانیان را تجزیه کنند. تجزیه‌ی یک ملت خود نمونه دیگری از تجزیه‌ی یک کشور است.
امید است در ایام ولادت امام رئوف علی ابن موسی الرضا (ع) این پیشنهاد که بر اساس تجربه‌ی واقعی از زندگی بسیاری از ایرانیان عزیز خارج از کشور ارائه شده، مورد توجه حضرتعالی و نهادهای ذیربط دیگر قرار گرفته و دستور لازم برای سیاست گذاری و پیاده سازی آن را صادر فرمایید.
از خداوند منان موفقیت شما در تحقق عدالت قضایی مبتنی بر ارزش‌های موعود اسلام و انقلاب اسلامی را مسئلت دارم.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

افزودن نظر جدید