عارف در کنگره حزب مردم‌سالاری:

تفکر اصلاح‌طلبی فردمحوری نیست/11 سوال از وزیر در طول یک هفته چه معنایی دارد؟/برای راه‌اندازی یک روزنامه درخواست داده‌ایم

رئیس بنیاد امید ایرانیان گفت:مهمترین مسئله‌ای که اصلاح‌طلبان از آن ضربه خوردند، پراکندگی بود، نباید هر فردی خود را محور قرار دهد بنابراین از خودمحوری پرهیز کنیم، تفکر اصلاح‌طلبی فردمحوری نیست.

به گزارش امید،دکتر محمدرضا عارف رئیس بنیاد امید ایرانیان امروز-پنجشنبه- در دوازدهمین کنگره حزب مردم‌سالاری که در مجمع آدینه برگزار شد، ضمن تبریک دهه فجر و ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی خطاب به اعضای حزب مردم‌سالاری گفت: امیدوارم امروز جلسه بانشاط و مفیدی را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه یکی از بحث‌های مهم و اولویت‌دار در کنگره این حزب یعنی حقوق شهروندی مطرح شده است، اظهار داشت: این کار، کار ارزشمندی است چرا‌که در شرایط فعلی کشور حقوق شهروندی یکی از مطالبات اصلی مردم است. ضمن اینکه این جایگاه در قانون اساسی به صورت برجسته مشخص شده است و فصل سوم قانون به حقوق شهروندی اشاره کرده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: بعد از قوه مجریه و مقننه که بیشترین اصول بر روی آنها قرار گرفته است، سهم فصل سوم قانون مربوط به حقوق ملت است.
عارف همچنین ضمن تقدیر و تشکر از دولت یازدهم برای انتشار منشور حقوق شهروندی، گفت: دولت منشور حقوق شهروندی را به رای مردم گذاشت، از این رو باید از دولت تقدیر کرد، البته در این منشور هنوز حقوق مدنی و سیاسی کار زیادی دارد و باید برای آنها کار شود. به خصوص برای حقوق زنان، چراکه زنان نیمی از جامعه را تشکیل می‌دهند و باید برای آنان سهم بالاتری را در حقوق شهروندی دید.
وی همچنین به نقش مردم در انقلاب اسلامی اشاره کرد و با بیان اینکه مردم جایگاه اصلی را در انقلاب و خلق حماسه‌ها ایجاد کرده‌اند، افزود: نمونه این حضور حماسه خرداد 92 و افتخاری که مردم آفریدند، بود. حضور مردم جهت‌گیری‌های انقلاب را در ارتباط با رقبا و دشمنان روشن کرد و آثار حضور مردم در انتخابات و به خصوص در مسائل بین‌المللی مثبت بود.
رئیس بنیاد امید ایرانیان خاطرنشان کرد: دولت در مذاکرات با دست برتر شرکت می‌کند و غرب بالاجبار عظمت مردم را پذیرفته است، بنابراین باید این سرمایه (سرمایه مردمی) حفظ شود.
عارف با بیان اینکه بخشی از مسئولیت‌ها بر عهده دولت است، اضافه کرد: دولت باید تعهدات و مطالبات خود را مورد توجه قرار دهد، از سوی دیگر باید تقویت تشکل‌های مردم‌نهاد و منشور حقوق شهروندی را نیز دنبال کنند.
وی افزود: ما اصلاح‌طلبان می‌توانیم در ارتقای این جایگاه سهیم باشیم، البته باید به این نکته توجه داشت که 27 درصد مردم در انتخابات گذشته شرکت نکرده‌اند، باید مطالعاتی انجام گیرد تا در انتخابات بعد بخشی از این 27 درصد را به صحنه بیاوریم. انشاءالله باید تفکر اصلاح‌طلبانه در صحنه بعد به کف 80 درصد برسد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این پرسش که رویکرد کلی ما در انتخابات آینده چیست، تاکید کرد: رویکرد ما باید مشارکت و دخالت مردم از طریق مسیرهای قانونی و مدنی باشد. از سوی دیگر باید به دنبال تقویت احزاب همسو نیز باشیم.
عارف به نقش احزاب اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط احزاب هنوز آنها نقش محدودی دارند، بنابراین ما راهی جز حرکت جبهه‌ای براساس سیاست‌های روشن و شفاف نداریم. به همین جهت حرکت جبهه‌ای ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: تشکل‌ها و NGOهای نوجوان و کم‌فعال در دوره اصلاحات ضربه‌هایی خوردند، بنابراین باید NGOها توسعه پیدا کنند و از سوی دیگر تشکل‌های جدید را در اولویت قرار دهیم، البته به اعتقاد بنده اولویت اول باید تقویت تشکل‌های موجود باشد.
رئیس بنیاد امید ایرانیان همچنین در خصوص انتخابات مجلس آینده افزود: مجلس آینده باید مجلسی پرسشگر و کارشناس باشد و در عین حال دولت را حمایت کند.
عارف با انتقاد از نحوه برخورد مجلس با وزرای کابینه گفت:وزیری به من گفت تا روز سه‌شنبه همین هفته از سوی مجلس 11 سوال مطرح شد در حالی که باید بدانیم در شرایط کلی درآمد کشور چقدر بوده است؟! 11 سوال چه معنایی دارد؟ معتقدم مجلس باید مقتدر، کارشناس، توانا و پرسشگر باشد و دولت نیز احساس کند که از آن حمایت می‌کند."
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: باید راهبرد ما مشارکت بیشتر مردم باشد چرا‌که مشارکت مردم یکی از مزیت‌های انقلاب است و نباید آن را از دست دهیم.
وی با بیان اینکه علاوه بر حرکت مردم باید بر روی ویژگی‌های کاندیداها و رسیدن به مکانیزم اجماع کار کنیم، اظهار داشت: مهمترین مسئله‌ای که اصلاح‌طلبان از آن ضربه خوردند، پراکندگی بود، نباید هر فردی خود را محور قرار دهد بنابراین از خودمحوری پرهیز کنیم، تفکر اصلاح‌طلبی فردمحوری نیست.
عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام تاکید کرد: البته اگر در حال حاضر به دنبال مصادیق برویم، در اصل دنبال نخود سیاه رفته‌ایم، مصادیق را باید در موقع خود یعنی در سال 94 بپردازیم، انشاءالله در همان زمان به مصادیق هم خواهیم رسید.
عارف خطاب به اعضای حزب مردم‌سالاری گفت: اگر وارد مصادیق شویم، آسیب‌پذیری بالا می‌رود و بدانید به تدریج با مشخص شدن سیاست‌ها به مصادیق خواهیم رسید و هر آنچه مردم تصمیم بگیرند، بهترین است.

برای راه‌اندازی یک روزنامه درخواست داده‌ایم

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در حاشیه برگزاری کنگره حزب مردم سالاری در جمع خبرنگاران "نسبت به چشم‌انداز مذاکرات هسته‌ای ایران خوشبین هستم"، گفت: امیدواریم ان‌شاءالله با در نظر گرفتن منافع ملی به نتایج خوبی دست پیدا کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که "وضعیت پیگیری حمله به دفتر شما در چه مرحله‌ای قرار دارد؟"، گفت: این مساله در حال بررسی است و تاکنون عوامل آن مشخص نشده است. اداره آگاهی در حال پیگیری‌های لازم است.

این فعال سیاسی در برابر این پرسش که "آیا شما قصد دارید به عنوان نماینده مردم یزد در انتخابات مجلس شرکت کنید؟" پاسخ داد: این یک شایعه است.

عارف در ادامه درباره ارزیابی خود از چشم‌انداز مذاکرات هسته‌ای اظهار کرد: نسبت به آن خوشبین هستم و امیدواریم که ان‌شاءالله با در نظر گرفتن منافع ملی به نتایج خوبی دست پیدا کنیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال تشکیل حزب، گفت: در مورد تشکیل حزب، هنوز به جایی نرسیده‌ایم و معتقدیم که باید احزاب موجود در کشور را تقویت کنیم. برنامه تشکیل حزب در برنامه قطعی ما وجود ندارد اما در حال بررسی این موضوع هستیم.

عارف در پایان در برابر پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه "آیا برنامه‌ای برای راه‌اندازی یک روزنامه دارید؟" گفت: در حال حاضر تقاضای راه‌اندازی یک روزنامه را مطرح کرده‌ایم.

افزودن نظر جدید