محمدرضا عارف در جمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی:

مردم برای خس و خاشاک خوانده شدن،تاوان دادند/آمده‌ام کشور را از بحران نجات دهم/بعضی از سیاست‌ها گداپروری است

کاندیدای اصلاح طلب دور یازدهم ریاست جمهوری امروز با حضور میان دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در خصوص دیدگاههایش پیرامون مسائل مختلف صحبت و به سوالات دانشجویان پساخ داد. محمدرضا عارف اعلام کرد که به نفع هیچ کاندیدایی کنار نمی کشد و تا آخر ایستاده است. مشروح صحبت ها و پرسش و پاسخ ها را در زیر می خوانید.

به گزارش امید، محمدرضا عارف" در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن ابراز خرسندی از حضور در میان دانشجویان اظهار داشت: مدتی پیش یکی از فرماندهان ارشد کشور وضعیت کشور را بحرانی توصیف کرده بو و خواستار این بود که کشور از حالت بحرانی باید نجات پیدا کند.
این کاندیدای ریاست‌جمهوری ادامه داد: من نیز با استناد به این صحبت و به خاطر بی‌توجهی به ساختارها و نهادهای قانونی به این نتیجه رسیده‌ام که کشور در حال بحرانی قرار دارد از این رو وارد عرصه انتخابات شدم تا بتوانم کشور را پس از پیروزی در انتخابات به سمت آرامش سوق دهم.
وی با اشاره به مسائل دانشگاه افزود: متأسفانه در سالهای اخیر سیاست گزینش در دانشگاه مطلوب نبود و حتی در هنگام گزینش استادان از آنها سوال می‌شد که در سال 88 به چه کسی رأی داده‌اند و نگاه‌های این چنینی باعث شد دانشگاه‌ها در استفاده از اساتید برجسته بی‌بهره بمانند.

عارف با تأکید بر آستانه تحمل مدیران دانشگاه تصریح کرد: مدیران دانشگاه باید در قبال دانشجویان که ذهن پرسشگر جامعه هستند تحمل گر باشند و نباید در مقابل کوچکترین خطای دانشجویان آنها را ستاره‌دار کنند.

کاندیدای اصلاح‌طلب ریاست‌جمهوری با بیان اینکه دلبستگی آنان را می‌دانیم، اضافه کرد: اکنون در دانشگاه‌ها دانشجویان به حالت قهر و سکون درآمده‌اند که امیدواریم به بهانه انتخابات شور و نشاطی در میان دانشجویان بوجود آید و این امر ادامه پیدا کند.

عارف با اشاره به سوابق مدیریتی‌اش بیان کرد: در دهه چهارم انقلاب دیگر فرصت آزمون و خطا وجود ندارد و نباید رئیس‌جمهوری انتخاب شود که شعارهای غیر‌عملیاتی سرمی‌دهد، باید مردم برای انتخاب رئیس‌جمهور نسبت به توانایی‌های آن فرد اطمینان پیدا کنند.

وی با تأکید بر مسئله اشتغال ادامه داد: در حال حاضر میزان بیکاری در دانشجویان دو برابر اقشار دیگر است و 42 درصد از خانم‌های تحصیل کرده بیکارند باید براساس تجربه و توانایی افراد اشتغال ساماندهی شود.

معاون اول دولت اصلاحات با اشاره به میزان اشتغال در دوران اصلاحات گفت: ما در دولت اصلاحات ایجاد سالانه 700 هزار شغل داشتیم اکنون با اتکا به این تجربه می‌خواهیم در دولت آینده یک میلیون شغل در سال را ایجاد کنیم.

عارف با انتقاد از گرانی‌ها تصریح کرد: در حال حاضر ما در کشور با پدیده شوم کم فروشی روبرو هستیم و این کم فروشی بدین طریق محقق شده که علاوه بر افزایش قیمت کالاها حجم عرضه شده کالاها نیز کم شده است.

وی اضافه کرد: براساس اطلاعات بدست آمده از یک تولیدی شیر مشخص شده از آن تولیدی به کیفیت شیر توجهی ندارند و گفته می‌شود هر چیز سفیدی را بعنوان شیر می‌توان عرضه کرد.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه 5 میلیون و 500 هزار دانشجو داریم، گفت: باید از این سرمایه استفاده کنیم و نباید شرایطی در کشور فراهم شود که این افراد به خارج بروند و دیگر برنگردند. باید به سمتی پیش رویم که اتوبان تهران به خارج از کشور، دو طرفه شود و دانشجویان پس از کسب تحصیلات به کشور بازگردند.

عارف با اشاره به هزینه‌های درمانی اذعان داشت: در حال حاضر مردم 70 درصد هزینه درمان را پرداخت می‌کنند و باید بر اساس برنامه پنجم توسعه به شرایطی دست یابیم که مردم تنها 20 درصد هزینه درمان را بپردازیم.

وی با انتقاد از نحوه اجرای هدفمندی یارانه‌ها ادامه داد: هدفمندی یارانه‌ها به درستی اجرا نشد و یارانه بخش‌های مختلف درمان، تولید، پرداخت نشد و تنها بخشی از قانون هدفمندی یارانه‌ها در طول مدت اجرای این قانون محقق شده است.

معاون اول دولت اصلاحات افزود: با توجه به سوابق مدیریتی‌ام تجربه ناموفقی ندارم. اکنون خودم را عرضه کرده‌ام و همان‌گونه که گفته‌ام رقیب اصلی من "عدم حضور مردم در انتخابات است" و امروز نیز می‌گویم که "عدم حضور جوانان در انتخابات" رقیب اصلی من در انتخابات است.

عارف تصریح کرد: هدف اصلی حضور، جوانان هستند. جوانان باید با مطالعه به کاندیدای اصلح رأی بدهند و هر کسی را که مردم انتخاب کنند صحیح و درست است.

وی با تأکید بر اینکه روز 25 خرداد روز پرنشاط و شادی برایم خواهد بود، اظهار داشت: حرف آخر را مردم می‌زنند و مردم در انتخابات تعیین‌کننده هستند.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به شعار انتخاباتی خود گفت: گفتمان ما "معیشت، منزلت و عقلانیت" است، معیشت گفتمان سخت‌افزاری ما و منزلت گفتمان نرم‌افزاری ما است.

عارف با اشاره به سند چشم انداز 20 ساله کشور تصریح کرد: ما بر اساس سند چشم‌انداز باید به کشوری توسعه‌یافته تبدیل شویم. اکنون در زمینه علوم به جایگاه خوبی دست یافته‌ایم، ولی هنوز در فناوری اطلاعات و ارتباطات به جایگاه مورد نظر نرسیده‌ایم.

وی ادامه داد: نظام اداری باید مبتنی بر خرد جمعی باشد و عقلانیت، تدبیر و خرد جمعی اداره شود.

معاون اول دولت اصلاحات ادامه داد: توزیع فقر عدالت نیست. برای دستیابی به عدالت باید ثروت توزیع شود. متأسفانه برخی از سیاست‌های اجرا شده کنونی گداپروری است، چرا که پولی در یک جیب می‌گذارند و از جیب دیگر مبلغ بیشتری را برداشت می‌کنند.

عارف همچنین با تأکید بر منزلت گفت: باید برای تمام اقوام ایرانی بر اساس قانون اساسی، منزلت مورد انتظار آن‌ها به وجود آید. اکنون برخی از اقوام ایرانی احساس می‌کنند که منزلتشان زیر سؤال رفته است. من معتقدم باید منزلت ایرانیان را افزایش دهیم و در این راستا در دولت آینده معاونت اقوام را در ریاست‌جمهوری ایجاد خواهم کرد. همچنین برای حفظ منزلت دانشجویان نیز اقدامات ویژه‌ای برای آن‌ها انجام خواهم داد.

وی با تأکید بر حفظ منزلت اقشار آسیب‌پذیر اذعان داشت: باید شرایطی فراهم شود که منزلت زن در مقابل مرد، منزلت دانشجوی دختر در مقابل دانشجوی پسر، به وجود آید. من تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها را بی‌حرمتی به دانشجو می‌دانم و برای سهمیه‌بندی دانشجویان در گزینش برنامه‌هایی دارم.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با انتقاد از شرایط فعلی معیشت مردم ایران تصریح کرد: دلیل اصلی مشکلات معیشتی مردم در شرایط کنونی، بی‌انضباطی مالی دولت است. اکنون 450 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد که عملاً کنترل تورم را غیرممکن کرده است.

عارف تأکید کرد: ما باید به سمتی پیش رویم که تورم یک رقمی شود. اکنون تهیه مسکن دغدغه بسیاری از مردم و جوانان است و این امر باعث شده که نرخ طلاق افزایش یابد و همچنین سن ازدواج بالا رود. برای حل این معضل طرح مسکن ماندگار را پیش‌بینی کرده‌ایم.

وی با اشاره به برنامه‌های اقتصادی خود گفت: در کنار رونق اقتصادی 4 طرح ویژه را با جهت‌گیری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دنبال خواهیم کرد. این طرح‌ها در قالب توسعه گردشگری، توسعه فناوری اطلاعات، توسعه صنعت انرژی، از طریق ارزش افزوده در صنعت نفت و استفاده از موقعیت جغرافیایی کشور فراهم می‌شود.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری درباره سیاست خارجی و مسئله هسته‌ای اذعان داشت: استفاده از فناوری جدید در همه کشورها اجتناب‌ناپذیر است. بر اساس پیش‌بینی‌هایی که در جهان صورت گرفته قرار است در سال 2020 استفاده از فناوری‌های جدید و تأثیر آن بر رشد اقتصادی به 85 درصد برسد.

عارف ادامه داد: پنج فناوری پیشرفته در دستور کار ما قرار دارد که در حال حاضر با فناوری هسته‌ای برخورد سیاسی شده است. ما باید از فناوری هسته‌ای حداکثر استفاده را بکنیم و همه به استفاده از این منبع انرژی احترام بگذاریم. ما نمی‌توانیم از فناوری هسته‌ای عقب‌نشینی کنیم، چرا که دنیا می‌خواهد ما به آن‌ها وابسته بمانیم.

وی اضافه کرد: اگر یک کشور از وابستگی نجات پیدا کند دانش خود را در اختیار دیگران نیز قرار می‌دهد، از این رو باعث می‌شود که وابستگی‌ها به دنیای سلطه کم شود.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: ما نمی‌توانیم بگوِییم که مخالف استفاده از فناوری هسته‌ای هستیم و به هیچ عنوان تصمیم نداریم که بمب هسته‌ای بسازیم. ما به استفاده از فناوری هسته‌ای صلح آمیز معتقدیم و نمی‌خواهیم از حقوق قانونی خود کوتاه بیاییم، ولی باید اعتمادسازی کنیم و مذاکرات را در عالی‌ترین سطح دنبال کنیم تا به نتیجه مطلوب دست یابیم.

عارف تصریح کرد: اضافه کردن تحریم‌ها تاکتیک غرب است. ما باید به سمتی پیش برویم که با استفاده از دیپلمات‌هایی برجسته مسائل را حل کرده و همچنین باید از اهرم‌های سازنده استفاده کنیم.

وی اضافه کرد: ما باید با کشورهای عدم تعهد رابطه صمیمانه داشته باشیم. اکنون با وجود چهار میلیون ایرانی با انگیزه در سراسر جهان، از پتانسیل خوبی برخورداریم.
معاون اول دولت اصلاحات در ادامه گفت: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رابطه حسنه‌ای با کشورهای اسلامی دارد، ولی از این پتانسیل استفاده نمی‌شود. همچنین "سید محمد خاتمی" مبتکر گفتگوی تمدن‌هاست و برای اولین بار این موضوع را در سازمان ملل بیان کرد، ولی در شرایط کنونی کشور از وی برای رابطه با کشورهای اروپایی استفاده نکردیم. همچنین ما باید از ابزار هنر برای گسترش روابطمان با کشورهای آسیای میانه استفاده کنیم و رابطه حسنه‌ای با کشورها برقرار کنیم تا بتوانیم موضوع هسته‌ای ایران را به سمت روبه جلو پیش ببریم.
عارف در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه گفت و گوی تمدن‌ها موجب بوجود آمدن کنفرانس برلین شد، گفت: کنفرانس برلین قبل از گفت و گوی تمدن ها اتفاق افتاد. پشتوانه ما فرهنگ غنی مان است و بر این اساس هرگز در گفت و گو کم  نمی آوریم.یادمان نرود که گفت و گوی تمدن ها می تواند صادر کننده فرهنگ و پیاک صلح به کشورهای دیگر باشد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا آقای خاتمی تا کنون از شما اعلام حمایت نکرده است، یادآور شد: این مساله را از خودشان بپرسید ولی من بر این باور هستم که منش اصلاح طلبی موجب نجات انقلاب می‌شود.
معاون اول دولت اصلاحات همچنین با تاکید بر اینکه من از قانون تمکین می کنم، اظهار داشت: منش من حرکت در چهارچوب قانون و فرض بر این است که مسئولین نیز قانون را رعایت می کنند. چراکه هزینه بدبینی بیش از این است که در جایی خطایی صورت گیرد. باید بدانیم که آنکه تقلب می کند خسر الدنیا و الاخره می شود.به همین دلیل ما نیز نمی خواهیم آسیب، آسیب پذیری را بالا ببریم.
وی در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر اینکه نتیجه خسر الدنیا و الاخره را مردم می دهند و موضع شما چیست، یادآور شد: اینکه مردم تاوان این مساله را می دهند را قبول دارم.  وقتی مردم خس و خاشاک تلقی می شوند، تاوان می دهند.  اینکه در انتخابات سال 88 وعده های کاذب داده شد و کسانی که باید در برگزای انتخابات بی طرف می بودند اما نبودند معنی تخلف را می رساند. اینها واقعیتی است که می دانیم اما چه کنیم؟ پیشنهاد شما این است که در گذشته بمانیم؟ ولی من معتقدم باید به آینده پیش رویم از گذشته درس بگیریم و نگاهمان به انتخابات برد-برد باشد. بر این باورم که هر اتفاقی در این انتخابات بیفتد من برنده هستم چون مشکلات مردم و دانشجویان را مطرح کرده ام.
عارف گفت: ظرفیت نظام بیش از چیزی است که الان می بینیم و در کشور مطرح است و باید از این ظرفیت ها استفاده کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که دانشجویان ستاره دار زمان آقای معین به وجود آمدند، پاسخ شما چیست، افزود: من اگر رئیس جمهور شوم ستاره دار بودن را حذف می کنم. اگر آقای معین این کار را کرده اشتباه بوده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آقای هاشمی تلویحی از آقای روحانی اعلام حمایت کرده است و در این صورت شما کنار می روید یا خبر، گفت: من تا آخر هستم و پیروز می شوم.
همچنین در ادامه دانشجویی پرسید که چرا شما فقط از نقاط ضعف دولت فعلی می گویید از نقاط قوتش نمی گویید و عارف پاسخ داد: من برای این آمده ام که کشور را از بحران نجات دهم و مشکلات را بیان می کنم و راهکارهایش را نیز می گویم و شما قضاوت کنید. من نماینده دولت نیستم که از نقاط مثبت و کارهایی که شده بگویم. دولت به اندازه کافی تریبون در اختیار دارد که بخواهد در این رابطه حرف بزند.
ور در پایان در خصوص قانون اساسی کشورمان گفت: قانون اساسی ما یکی از مترقی ترین قانون ها است که ظرفیت بالایی دارد ولی ما از آن استفاده نکردیم. ما نیز مبنای حرکتمان قانون است.
 

دیدگاه‌ها

درود....

فقط محمد رصا عارف

رأي ما عارف

مردمو فریب ندین از صندوق کسی در میاد که از جایی دیگه انتصاب شده

افزودن نظر جدید